lunes, 30 de abril de 2012

DEFCON2, PERÒ PAGUEM TOTS!

Es preferible la injusticia al desorden decía el abuelo al abrocharse el uniforme; diu la cançó Ultramemia d’un grup que em fascina, DEF CON DOS. L’altre dia la vaig recordar quan escoltava parlar al Felip Puig i al Jorge Fernández Díaz, els dos flamants responsables d’interior dels governs de la Generalitat i l’estat espanyol, respectivament, i pensava que per ells aquesta part de la cançó més que una ironia era un principi del seu decàleg professional.
Quan a la manifestació del passat 29 de març hi van haver aldarulls violents d’uns quants, no de la gran majoria, hi va haver dures crítiques a la seguretat de Catalunya i de retruc a Felipet. Com que ja és per tots sabut que no li agraden gaire les crítiques no va trigar gens a fer grans titulars; que a mi personalment alguns d’ells m’esgarrifen, com les mesures preventives. Des de llavors tan l’un com l’altre han anat llençant missatges a la ciutadania de tranquil·litat amb la implementació de noves mesures perquè els fets del 29M no tornin a succeir ni a Catalunya ni arreu de l’estat.

El Sheriff Fernández Díaz aprofita per voler modificar el Codi Penal argüint una mena de buit legal que no és cert i que amaga per les diferents declaracions d’aquest senyor una pudor a feixisme punitiu que no té raó de ser en un sistema penal amb garanties i proporcional. Però tampoc ens ve de nou aquesta dèria dels del PP per modificar el CP que aprofiten la crisi no sols per retallar drets econòmics i socials sinó els més bàsics drets de les persones; recordem els primers dies del moderat Gallardón.

D’altra banda tenim el Sheriff Puig que encara vol anar més enllà i saltar-se drets com el d’associació, reunió i expressió amb l’excusa dels incidents. Les mesures preventives anunciades amaguen una vulneració greu de la legalitat vigent, deixant a la ciutadania sense els drets més bàsics tan individuals com col·lectius. Però el que més m’ha molestat d’aquest senyor és l’anunci d’un programa específic per tractar aquests temes degut a la seva importància social. Com es pot ser tan cínic? La mateixa persona que quan va entrar al Departament d’Interior va treure el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista perquè no era necessari(tot i l’estudi que es va fer); la mateixa persona que  quan a Catalunya durant el mes de gener hi van haver sis dones mortes per violència masclista no es va dignar a retrocedir en la seva decisió i ni tan sols va demanar disculpes; aquesta persona demana ara un programa específic perquè  no es cremin contenidors al carrer? Quina classe de persona valora més un contenidor que la vida d’una persona humana?

I no, no justifico la violència de carrer, però si crec que algú els hi hauria d’explicar a aquests senyors que garantir la seguretat individual i col·lectiva no equival a la vulneració sistemàtica dels drets.

Montserrat Rueda

No hay comentarios:

Publicar un comentario